pondělí 28. listopadu 2011

Zvláštnosti a fakta

Prodávají tu toaleťák bez díry uprostřed – taková ta super věc, která ubírá metry papíru i když to vypadá jakoby tam někde byly, ale na druhou stranu si ho můžete dát na držák. Vlastně je tu prodávají, ale jsou dražší než bezdíráci.

Myslela jsem si, že na přecházení ulice si zvyknu poměrně rychle – ani v Praze není jistota, že člověk přejde bez úhony. Tady se musí počítat s tím, že řidič tě na přechodu bez semaforu nepustí, při odbočení doprava tě většinou přehlédne a když spěchá tak tě ani zelená na přechodu nezachrání. Takže dávat pozor a mít oči všude!

Sladkosti všude = ráj pro mě: Arménci milují sladké, v každém supermarketu je speciální oddělení, kde mají dorty (jak celé tak jen dortíky jako v cukrárně) a pečené mňamky. Navíc dorty jsou tu levnější než u nás....už se jen těším až bude příležitost koupit celý.  

2 komentáře:

  1. Ahoj, koukam, ze v byvalem SSSR a obecne na vychode je dost veci podobnych. Toaletak bez diry by jsi tez nasla v Kyrgyzstanu a musim konstatovat, ze to neni vubec spatne, hlavne na vylety do hor. A stim drzakem, alespon v Kyrgyzstanu zvladli s bezdirovym i toto, proste tim stredem bud prorvaly drat nebo drzak mel tak tenkou "osu" drzaku, ze se tim procpala hrubsi silou.
    Doprava co jsme videl je v cele Asii velice poddobna a zmatecna :-). Tvuj popis je myslim velice bystihujici a plati co vim jak pro Turecko tak pro Kyrgyzstan a podle videa od kamaradu z Indii je to jen slaby odvar dopravy v Dillí.
    A sladkosti...myslim ze i v tomhle smeru by se ti v Kyrgyzstanu moc libilo...
    Jinak moc diky za spravicky, porad netrpelive cekam kdy se obevi nejaka nova...

    OdpovědětVymazat
  2. pouzila jsem hrubsi silu a skutecne se to podarilo - toaletak je v drzaku :D
    Sladkosti se nam libi moc jen se trochu zacinam bat abychom neprijeli 100kilovi

    OdpovědětVymazat